کد خبر 873760
تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۷
لاتبازی

صورتش را در هم کشید و گفت: «ببین! من همه کار کرده‌ام. هر کاری که فکر بکنی و توی ذهنت بیاوری من کرده‌ام. همه‌ی محله‌های خلاف تهران، من را می‌شناسند.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق،  «کامران فهیم» به سال 1361 و در سن 19 سالگی داوطلبانه به جبهه‌های جنگ عازم شد و تا پایان جنگ، بخش عمده‌ی جهادش را در مناطق عملیاتی غرب کشور سپری کرد. آن چه خواهید خواند، خاطره ای است خواندنی و تکان دهنده، به روایت «کامران فهیم». خواندن این خاطره را به کاربران عزیز توصیه می‌کنیم و اگر حالی دست داد، دعای خود را از ما دریغ نکنید:

توی کردستان معمولا بچه‌ها را به اسم کوچک صدا می‌کردیم. حتی بعضی وقت‌ها اسم کوچک مستعار. اما یکی بود که معروف شده بود به «تهرانی». بچه‌ها یا صدایش می‌کردند «تهرانی»، یا «بچه تهرون». خیلی هیکل ورزیده‌ای داشت؛ قد بلند و ورزیده و لاتی. ابروهای پر و موهای فر وزوزی و دور چشم‌های کاملا سیاه. وقتی با معرفی نامه‌ی کارگزینی آمد گردان، لباس شخصی تنش بود و کفش قیصری. ریش‌هایش سیخ‌سیخ در آمده بودند. معلوم بود که تا چند روز پیش مثلا روزی دو بار آن‌ها را می‌تراشیده. از کارگزینی معرفی‌نامه گرفته بود و آمده بود گردان. تا آمد توی محوطه، با لهجه‌ی غلیظِ لاتی گفت «ساملیکم». همه نگاهش کردند. من فکر کردم حتما مراجعه کننده است و مثلا گذری آمده یکی از بچه ها را ببیند و برود. اما پرسید: «این‌جا رئیس کیه؟» گفتم: «بفرمایید. چه کار دارید؟» غیظ کرد و گفت: «مگه نگفتم رئیس مئیس این‌جا کیه؟ لابد خودشو کار داریم دیگه». یکی از بچه‌ها مرا نشانش داد و گفت: «ایشونه». پوزخند زد و گفت: «این جوجه رییسه؟ برو بابا.»

بلند شدم و گفتم: «پسر خوب ادب داشته باش. این چه‌طور حرف زدنه؟»

گفت: «ببین خوش ندارم با من این‌جوری صحبت کنی. اگه راست‌راستی رئیس تویی، من معرفی شدم به گروهان شما. بسجی هم هستم. تا حالا هم جبهه نبودم. آموزش رفتم و امدم این‌جا. اما همه تان را حریفم.»

معرفی‌نامه‌اش را گرفتم و گفتم برو یک گشتی بزن و نیم ساعت دیگر بیا. زنگ زدم به کارگزینی و گفتم این دیگر کیه که فرستاده‌اید برای ما؟ آمده این‌جا گروهان را ریخته به هم و برای همه شاخ‌وشونه می‌کشد.» گفتند این‌جا هم با همه دعوا کرده که من حتما باید بروم گردان رزمی. معمولا اعزام اولی‌ها را می‌فرستادند توی گردان های پشتیبانی، اما او با دعوا از کارگزینی نامه گرفته بود برای گردان رزمی و خراب شده بود سر ما. پیش خودم گفتم چه می‌شود کرد؟ حالا که آمده، بگذار بماند. اگر نقطه ضعفی ازش دیدیم، جوابش می‌کنیم، وگرنه جای ما را که تنگ نکرده.

پرسیدم: «چه کار بلدی؟» خیلی مصمم گفت: «ببین! هر کاری که بگید می‌کنم. ظرف‌شویی بلدم، تی می‌کشم، توالت تمیز می‌کنم، غذا می‌پزم، لباس همه‌تون رو می‌شورم. ولی کارم تک تیراندازیه. یعنی هر جوریه به اسلحه بهم بدید».

یک «ژ- سه» قنداق‌دار تحویلش دادیم و بند حمایل و فانوسقه و قمقمه و کول‌پشتی. دو تا هم جیب‌خشاب بهش دادیم که توی هر کدامش دو خشاب «ژ- سه» جا می‌گرفت. اما جلوی در تسلیحات دوباره درگیری راه انداخته بود که من شش تا جیب خشاب می‌خواهم و دوازده تا خشاب.

می‌خواست دور تا دور کمرش را پر از خشاب کند. بهش گفته بود نمی‌توانی با این‌همه خشاب از ارتفاع‌ها بروی بالا. سر و صدا می‌کرد که شما کاری به این کارها نداشته باشید. اگر می‌خواهم حتما می‌توانم ببرم.اشاره کردم که بهش بدهند. تا اسلحه و خشاب را تحویل گرفت گل از گلش شکفت. انگار به یک هدف مهم زندگی‌اش رسیده باشد. کشیدمش کنار و دوستانه بهش گفتم: «ببین آقا تهرانی عزیز گل و گلاب! مواظب باش اشتباهی نزنی یکی را بکشی؟ توی خط و موقع درگیری حتما به حرف من گوش کن». سرش را انداخت پایین و آرام زمین را نگاه کرد. احساس کردم که این جوری می‌خواهد اطاعتش را نشان بدهد.

بعد از مدتی که دیدم واقعا زبر و زرنگ است، گفتم بیا پیک من باش. یک بار که رفته بودیم درگیری، کارش را خیلی خوب انجام داد. تیراندازی هم نکرد. چون با من بود و فقط بهش می‌گفتم برو این ور و اون ور. یکی از بچه ها هم بهم گفت: «این تهرانی واقعا بچه‌ی نترسیه‌ها. وقتی تو فرستادیش زیر آتش و تیراندازی، مرتب تیر می‌خورد اطرافش، ولی نمی‌ترسید. حتی عکس‌العمل نشان نمی‌داد. خیلی آرام و بی هیچ ترسی م‌رفت و می آمد.» چند نفر دیگر هم که این صحنه را دیده بودند تائید کردند که این آدم خیلی کله‌خراب است، اصلا ترس حالیش نمی‌شود.

بچه‌ها باهاش رفاقت نمی‌کردند و نمی‌جوشیدند. خودش هم از بچه‌ها دوری می‌کرد. می‌رفت یک گوشه ‌ای و تنهایی می‌نشست. یک بار بهش گفتم: «چیه تهرانی؟ چرا پکری؟» گفت: «نه پکر نیستم، فقط اینه که بچه‌ها خیال می‌کنند با یک آدم لات عوضی طرفند و با ما خوش‌مشربی نمی‌کنند و تحویلمان نمی‌گیرند». خندیدم و گفتم: «تهرانی! خداییش خلاف‌کار تیر بودی و حالا آمده‌ای توی این کار. نه؟» چشمان درشت و سیاهش را ریز کرد و صورتش را در هم کشید و گفت: «ببین! من همه کار کرده‌ام. هر کاری که فکر بکنی و توی ذهنت بیاوری من کرده‌ام. همه‌ی محله‌های خلاف تهران، من را می‌شناسند. ولی الان آمده‌ام این‌جا با خدای خودم خلوت کنم. می‌خواهم تکلیفم را با خدا و خودم روشن کنم و ببینم من همان راه را بروم یا نه؟ می‌خواهم ببینم خدا با من چه کار می کند». گفتم: «تهرانی! شنیده‌ام نماز هم نمی‌خوانی». گفت: «آخه بلد نیستم.»

به «رحیمی» که می‌گفتند طلبه است، گفتم: «به تهرانی نماز یاد بده». گفت: «بابا من خجالت می‌کشم، این سن بابا بزرگ من را دارد». گفتم: «کار خاصی لازم نیست بکنی. فقط هر وقت که خواستی نماز بخوانی بلندتر و آرام‌تر بخوان». به تهرانی هم گفتم: «حواست به این رحیمی باشد. هر جا که رفت نماز بخواند، کنارش بایست و هر چه خواند و هر کاری  کرد، تو هم همان را بکن». دو-سه روز که این کار را کرد، آمد و گفت: «من این‌جوری نمی‌تونم. این رحیمی نمازهاش دو -سه ساعت طول می‌کشه». گفتم: «خب یک خورده تحمل کن تا یاد بگیری، بعد خودت هر جوری دوست داشتی بخوان».

یواش یواش بچه‌ها باهاش خودمانی شدند و چیزهای دیگر  هم یادش دادند. وقتی می‌دیدند که علاقه دارد و یادگیریش هم خوب است سر شوق می‌آمدند. دیگر مثل همه‌ی بچه‌ها شده بود. همه تحویلش می‌گرفتند و باهاش دوست شده بودند. دیگر از آن گذشته‌ی طولانی، فقط یک لهجه‌ی رقیق لاتی برایش مانده بود.

قرار شد برویم درگیری، یک عملیات سنگین بود بین بانه و سردشت و سقز؛ نزدیک مرز. گفتند آماده باشید که امشب حرکت می‌کنیم. همه به جنب‌وجوش افتاده بودند. تهرانی هم خودش را آماده می‌کرد، اما خیلی آرام و بی‌حرف رفته بود توی فکر؛ یک فکر عمیق و بی‌انتها مثل عمیق ترین اقیانوس جهان. بهش گفتم: «چیه تهرانی؟ چرا این‌جوری رفته ای توی لک؟» چشمانش را ریز کرد و آرام، طوری که انگار می‌خواهد کسی نفهمد، گفت: «جون حاجی نمی‌دونم چیه که از دیشب توی خودم نیستم، مال خودم نیستم. هر چه می‌خوام شربازی دربیارم، یا لاتی حرف بزنم، یا مثلا حال بروبچه‌ها را بگیرم شانه‌هایم نمی‌گذارند. دهانم باز نمی‌شه. فکم تکون نمی‌خورد. انگار یه چیزی به من غلبه کرده، یک چیز دیگه‌ای به غیر از خودم». چشمانش همین‌ها را گواهی می‌داد. همه‌ی حرف‌هایش راست بود. راحت می‌شد تغییر را از توی چهره‌اش خواند. اما حالا وقت عملیات بود. باید راهش می‌انداختم. گفتم: «تهرانی؟ باز ما را گذاشته‌ای سر کار؟ باز خالی‌بندی را شروع کرده‌ای؟ بلند شو راه بیافت. نکنه کم آورده‌ای؟» باید دوشکا را می‌بردیم بالای یک ارتفاع بلند و صعب‌العبور. از روی نقشه برایش توضیح دادم و گفتم: «شما این دوشکا را می‌برید این‌جا و سوارش می‌کنید. دو نفر را هم می‌فرستم کمکت». گفت: «این دوشکا که چیزی نیست، خودم تنهایی می‌برمش». گفتم: «اذیتت می‌کند»، گفت: «نه خودم می‌برمش». تنهایی دوشکا و سه پایه را از دویست متر شیب تند برد بالا و آماده‌ی تیراندازی کرد.

آماده بودیم که درگیری را شروع کنیم. یک منطقه‌ی وسیع را محاصره کرده بودیم. قرار بود دو تا گردان رزمی هم بیایند که راه فرار «کوموله‌»ها را از توی دشت هم ببندند. گردان‌های رزمی که می‌رسیدند ما هم حمله را شروع می‌کردیم. دیگر صبح شده بود. بهش گفتم: «تهرانی! نمازت را خواندی؟»، گفت: «نه». پا شدیم و با آب قمقمه وضو گرفتیم و نماز خواندیم. بعد از نماز، همین‌جور که دو زانو کنارم نشسته بود گفت: «حاجی! یه چیزی می‌خوام بهت بگم، شاید باورت نشه.» حدس می‌زدم که می‌خواهد چه بگوید. اما خودم را زدم به آن راه و با لحن شوخی گفتم: «باز چیه؟» گفت: «من امروز شهید می‌شم». گفتم: «ولمون کن بابا. باکلاس‌تر از تو و باحال‌تر از تو و بچه‌مسلمون‌تر از تو مانده‌اند، حالا تو می‌خواهی شهید بشی؟» چند لحظه سکوت کرد. مانده بودم چه بکنم و چه بگویم و چه طور حرفم را جمع کنم که خودش مثل آدمی که بخواهد با آرامش دوستش را قانع کند ادامه داد: «یک چیزی بهت بگم. درسته که من آدم خوبی نبودم، ولی روزی که حرکت کردم برای جبهه گفتم یاعلی(صلوات‌الله علیه) و توکل کردم به خود خدا. گفتم خدایا! تو خودت راهی رو به من نشون بده و کاری رو جلوی پایم بگذار که شرمنده‌ی تو و حضرت زهرا (صلوات‌الله علیها) نباشم».

حالا دیگر هم می‌گفت و هم اشک می‌ریخت و هق‌هق می‌کرد. بچه‌ها متوجه صحبت‌ها و گریه‌ی تهرانی شده بودند. می‌آمدند نزدیک که ببینند چه خبر است، ولی من ردشان می‌کردم. خواستم آرامش کنم. گفتم: «بابا چرا این‌جوری می‌کنی؟ حالا که هنوز اتفاقی نیفتاده؟ جنگی نشده؟ خبری نیست؟ گفت نه. من می‌دانم که تا قبل از ظهر امروز می‌روم». اشک می‌ریخت و حرف می‌زد. اما انگار دیگر روی سخنش با من نبود. دیگر داشت با خداوند نجوا می‌کرد. هرکدام از بچه‌ها که این حالت او را می‌دید منقلب می‌شد. سرش را گرفته بود طرف آسمان و دستانش را به حالت دعا بلند کرده بود و اشک تمام ریش‌های سیاه و بلند و زبرش را خیس کرده بود. انگار خود «نصوح» نشسته بود جلوی خدا که توبه کند، یا «حر» جلوی امام حسین(صلوات الله علیه) می‌گفت و اشک می‌ریخت: «خدایا! یعنی از کارایی که ما کردیم می‌گذری؟ یعنی ما رو می‌بخشی؟ یعنی اون دنیا آبروی ما رو جلوی آقا ابالفضل(علیه السلام) نمی‌بری؟ یعنی آبروی ما رو جلوی حضرت زهرا(صلوات‌الله علیها) و بچه‌هاش می‌خری؟» توی گریه به من گفت: «علی! یعنی خدا از ما می‌گذره؟» آب دهانم را قورت دادم که بغضم نترکد و گفتم: «قطعا. بهت قول می‌دم که اگر خدا این عنایت را بهت بکند که شهید بشی، حتما تو را بخشیده است». مکث کردم و گفتم: «حالا تو واقعا این احساس رو داری؟» گفت: «آره». گفتم: «خب حرفی چیزی داری به من بگو. اصلا نمی‌خواهی وصیت کنی؟» گفت: «نمی‌دانم چی بگویم. فقط من یک مادر پیری دارم که نان آورش من هستم، هیچ‌کس دیگر را هم ندارد. اگر شهید شدم و رفتید پیش مادرم، بگید خیلی مخلصتیم مادر. آخرش هم شیر حلال تو بود که ما را آورد توی این راه. بهش بگید که ناراحت من نباش. من خودم انتخاب کردم که این‌جوری شرمندگی اون چند سال را جبران کنم

نیم ساعت بعد که آفتاب زد، من یک آن از کنار دوشکا آمدم کنار. داشتم با چند تا از بچه‌ها صحبت می‌کردم و توجیه‌شان می‌کردم که مثلا آر.پی.جی‌زن‌ها کجا بایستند یا تک‌تیراندازها کجا را هدف بگیرند و این‌ها. فقط یک تیر قناسه، از فاصله ی خیلی دور شلیک شد. نفهمیدم از کجا و از کدام طرف. فقط یک تیر شلیک شد و درست خورد توی پیشانی تهرانی. همه‌ی ما سیصد نفر روی ارتفاع بودیم و توی پنجاه-شصت متر مربع، این ور و آن ور می‌رفتیم. اطراف دوشکا حداقل هفت_هشت نفر ایستاده بودند. اما این تیر فقط و فقط قسمت تهرانی شد. اصلا هم نفهمیدیم با هدف‌گیری آمده یا همین جوری. اما تا خورد توی سرش، افتاد و تمام. تهرانی که افتاد، بچه‌ها از خود بی‌خود شدند و ولوله‌ای افتاد بینشان که نپرس. یا حسین یا حسینشان پیچید توی کوه‌ها و دره‌ها. می‌زدند توی سر و سینه‌شان و گریه می‌کردند. از این می‌سوختند که خدا توبه‌ی تهرانی را با آن گذشته‌ی بدش پذیرفت ولی آن‌ها هنوز مانده‌اند. از این می‌سوختند که چرا گول ظاهر تهرانی را خورده‌اند و به او کم محلی کرده‌اند. از این می‌گریستند که چرا این بنده‌ی خوب شده‌ی خدا را خوب نشناخته‌اند. می‌شنیدم که یکیشان می‌گفت: «دیدی خداوند چه قدر رحمان و رحیمه؟ دیدی هر کس واقعا توبه کند و خوب بشود، چه بخواهد و چه نخواهد خدا می‌بردش؟دیدی  جنگ، یک لحظه به خود آمدن است؟ یعنی اگر یک لحظه به خودت می‌آمدی و با خودت کنار می‌آمدی که بروی، خدا هم می‌بردت؟» می‌گفتند و می‌گریستند.

عملیات که تمام شد، آوردیمش عقب. گفتیم خودمان ببریمش تهران. با بچه‌ها رفتیم در خانه‌شان. زنگ خانه را زدم، یکی از توی حیاط گفت: «کیه؟» گفتم: «حاج‌خانم! مهمان نمی‌خوای؟» یک خانم میان‌سال که رویش را سفت گرفته بود در را باز کرد. معلوم بود که روزگار بیشتر از سن و سالش پیرش کرده. در را باز کرد و گفت: «بفرمایید، کی بهتر از همرزم‌های پسرم؟ کی بهتر از دوست‌های پسرم؟ قدمتان روی چشم». سعی می‌کرد بخندد و خودش را آرام نشان دهد. هنوز جرات نمی‌کردیم چیزی بگوییم. تا نشستیم، خودش شروع کرد: «وقتی این پسر را به دنیا آوردم، پدرش مرده بود. غریب و تنها توی این شهر شلوغ مانده بودم که چه کار کنم. از خدا کمک می‌خواستم و می‌گفتم خدایا! کمکم کن که به این بچه شیر حلال بدهم و با نان حلال بزرگش کنم. هرکاری که می‌کردم فقط نیت و هدفم همین بود. با همه جور مشکل و سختی کلنجار می‌رفتم. تا وقتی که جوان شد و رسید به جایی که دیگر خودش راهش را انتخاب کند. از من پنهان می‌کرد، اما می‌فهمیدم که رفته توی راه خلاف. با آدم‌های بد می‌پلکید و کارهای بد می‌کرد. به من هم نمی‌گفت ولی من می‌فهمیدم. شب و روزم شده بود گریه و دعا و استغاثه که خدایا! چرا این بچه این‌جوری شد؟ اما انگار همیشه بهم الهام می‌شد که غصه نخور، این پسر باز می‌آد طرف خودمان. زمانی که خواست برود جبهه، پیش خودم گفتم یعنی وقتش رسیده؟ وقتی توی کوچه می‌رفت، قشنگ احساس می‌کردم که شهید می‌شه. نه وسط‌های کوچه که رفت صدایش کردم. پیشانیش را بوسیدم و گفتم من می‌دانم که مزد زحماتم را در آینده‌ای زود می‌گیرم. بعد رو کرد به ما و گفت: «حالا هم بگویید پسرم کجاست و از کجا باید تحویلش بگیرم؟» گریه‌ی بی‌صدا همه‌مان را لال کرده بود. بی هیچ حرفی بردیمش «معراج شهدا».

انتهای خبر/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 35
  • در انتظار بررسی: 24
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    146 2
    لات هم لات های قدیم
  • IR ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    114 5
    بین لات و لوطی تفاوت وجود داره. هیچ لاتی لوطی نیست و معرفت نداره ولی همه می تونن لوطی باشن. الان لات داریم ، لوطی نداریم. اینهایی هم که الان اسم شان در رسانه نشخوار میشه همه اراذل و اوباش هستن
  • ایرانی IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    181 3
    شادی روح این شهیدوهمه شهدای والامقام ،صلوات
  • IR ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    109 3
    خوش به سعادتش
    • IR ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
      61 7
      انشاءالله قسمت شما شه
  • حسین PL ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    76 0
    لات ها هم لاتهای اون دوران , واقعا با غیرت و مرد بودند و برای دین و کشور و ناموسشون همه چیزشون را میذاشتند وسط و به خاطر مرامی که داشتند خدا و امام زمان بهشون عنایت داشتند و دستشون را میگرفتند. الان با تاثیر ماهواره و نفوذ فرهنگی و کارشکنی مسئولین نفوذی دیگه لات ها هم اون مردانگی و مرام را ندارند و معنی دین و وطن را نمیفهمند (البته استثنائاتی هم هست) ان شا الله با حر و یاران امام حسین (ع) محشور بشه .
  • IR ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    80 1
    اللهم صل علی محمد و آل محمد شرمندتونم شهدا
  • IR ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    69 0
    خدا همه ما را به راه راست هدایت کند
  • افوس IR ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    75 0
    سلام، قدیم ها چقدر نون حلال ارزشمند بوده!!!!!!!!!! مشرق از این کارها بکن !!!! بقول یه آقای بزرگی: """زنده نگه داشتن نام شهید کمتر از شهادت نیست""""
  • مهماندار هواپیما IR ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    46 62
    بذا بحال کسانی که به روحانی رای داده تا انفلاب را چپه کنه
    • IR ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
      33 24
      خوش به حال تو که خیلی میفهمی!
  • IR ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    78 2
    شادی ارواح طیبه همه شهداخصوصاشهیدمذکورصلوات
  • IR ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    53 0
    الانشم فقط ظواهر و می بینیم مملکت پر شده از ریاکار و دروغگو و...
  • دکتر IR ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    47 0
    احسنت. انشاا... همه عاقبت به خیر شوند
  • سعید IR ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    52 0
    خوشا به سعادتش ای کاش ما هم عاقبت به خیر بشیم
  • IR ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    43 0
    شهدا شمع راه بشر یت اند
  • IR ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    60 1
    خدا خیرتون بده با خوندنش حال دلم خوب شد انشاالله همه عاقبت بخیر بشیم برای شادی روح شهید صلوات
  • علی GB ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    52 4
    خدا رحمت کند شهدا را . بقول شما بچه گناهکار شما شد قهرمان اسلام و ایران و قهرمان های کاغذ ی دیروز ( مسئولان حال حاضر ) الان خودشان و آقازاده ها پاسپورت همان کشورها را که پسر و امثال پسر شما را بشهاد ت رساندن را دارند و دنبال عشق و حال
  • TH ۱۵:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    66 3
    دم اون شهید و مادر شهید و راوی ماجرا و نشردهنده هاش اینجا گرم!
  • مهدی علوی IR ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    34 0
    مشرق را به جهت این نوع مطالبش می بینم.
  • احمد IR ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    40 3
    سلام. اسم شهید؟؟ قطعه چند؟؟؟ ردیف چند؟؟؟
  • IR ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    35 4
    اسم این شهید بزرگوار؟
  • مرادی IR ۲۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    1 0
    خدایا مارا عقبت بخیر کن.روحش شاد .
  • IR ۲۲:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    1 0
    به یاد شهدا.ـ:اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
  • عباس AE ۲۲:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
    1 0
    روحش شاد راهش پررهرو انشاالله که خون این جوانان جون چپاولگران و خائن به ایران و ایرانی را بگیرد
  • علیرضا IR ۰۰:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۲
    12 0
    خداشهدای دفاع مقدس راباائمه محشورکنه واقعانفس کشیدنمونم الان بعدازخداازشهداداریم روحشان شادویادشان گرامی فاتحه وصلوات.
  • IR ۰۱:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۲
    17 0
    دقیقا تیر قناسه خورده جای بوسه مادر الهی همه ما رو عاقبت بخیر بگردان
  • صادق IR ۰۱:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۲
    15 0
    خدا این شهید را با شهدای اسلام محشور کند
  • محمد علی IR ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۲
    14 0
    این روایت بی نظیر بود. خوشا به سعادت کسی که بتونه آدم بشه. یک لحظه خلوص و یک نظر خدا میتونه همه چیز رو تغییر بده. لا اله الا الله
  • محمد IR ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۲
    14 0
    کجایید ای شهیدان خدایید سبکتر زمرغان هوایید روح همتون شاد
  • IR ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۲
    14 0
    خدا یا بحق زهرا (س) ما رو ببخش - خوش به حالش از دست این همه نامردمی و نا اهلی راحت شد . بهشت جایگاهش باد . انشاالله
  • سیدرسول IR ۲۲:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۲
    9 0
    روح دلاورمردان شهیدشاد، خوشابسعادت شان ، بخاطر بی کفایتی بدمدیران ارزش ها بی ارزش شده ، اکثرایثارگران ازقشرمستضعف جامعه با عشق خاطرات جبهه روزگار میگذرانند . جانباز آزاده سیدرسول _ تهران
  • بشیر IR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
    3 0
    کتاب بچه تهرون خاطرات همین فرمانده گروهانه.کتاب خیلی خوبیه.حتما بخونید
  • جامانده بدبخت IR ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
    4 0
    یاد این شهید عزیز و شهید بزرگوار "داود محمود پور" - که تا حدود زیادی شباهت به ایشان داشت - گرامی باد . خداوند ما را از شفاعت شان محروم نفرماید؛ بحق خانم زهرا سلام الله علیها .
  • IR ۱۶:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۵
    1 0
    نام این شهید و قطعه شهدا را اعلام کنید تا به زیارت مزار مطهرش برویم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس